Zárt végű pénzügyi lízing

Ennél a finanszírozási formánál az Ön által kiválasztott gépjárművet a kereskedőtől a Cofidis vásárolja meg, ezt követően a gépjárműről számlát állít ki az Ön részére. A gépjármű tulajdonosa a futamidő végéig a Cofidis, mint lízingbeadó. A forgalmi engedélyben és a törzskönyvben tulajdonosként a Cofidis, üzembentartóként, pedig Ön szerepel. A futamidő végén Ön automatikusan megszerzi a gépjármű tulajdonjogát, amennyiben díjfizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett.

 • lízingtermékeinket magánszemélyek, társas vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók vehetik igénybe,
 • a finanszírozás minimális összege motor finanszírozáskor 150.000 forint, 
 • minimális önrész 400 000 forint felett a motorkerékpár értékének 20%-a is lehet, 
 • a finanszírozás maximális futamideje a gépjármű évjáratától függően elérheti a 84 hónapot,
 • a finanszírozás típusa forint.
 • a gépjármű életkora a finanszírozás végén nem haladhatja meg a 15 évet,
 • fizetési módok: csoportos beszedési megbízás, postai csekk, banki átutalás.

 

A futamidő végén a tulajdonjog automatikusan száll át a lízingbevevőre.

Jogi személyek számára:

 • lízingbevevő jogosult az értékcsökkenés elszámolására, valamint a lízingdíj kamat részét is elszámolhatja költségként,
 • haszongépjármű esetén egy összegben az elején befizetendő és levonható az ÁFA, ha megfelel az előírásoknak.

Zárt végű pénzügyi lízing igénybe vehető:

 • forint alapú finanszírozással,
 • új és használt gépjárművekre.

Milyen kockázata van a finanszírozásnak?

Forint alapú változó kamatozású finanszírozási konstrukció esetén az ügyfélnek kell viselnie a finanszírozótól független, hazai, illetve nemzetközi pénzpiaci környezet változása miatt jelentkező kamatváltozások következményeit (kamatkockázat). A futamidő során a kamatok a Referencia Kamat (6 hónapos BUBOR) változásának függvényében módosulhatnak. A kamat kiszámításához felhasznált referencia-kamatláb mértékének változásairól ITT tájékozódhat.

Dátum

Referenciakamat

6 havi BUBOR

 2017.06.28-ai érték, hatályos 2017.07.01-től  0,22%
 2016.12.28-ai érték, hatályos 2017.01.01-től  0,42%
 2016.06.28-ai érték, hatályos 2016.07.01-től  0,96%
 2015.12.29-ei érték, hatályos 2016.01.01-től  1,35%
 2015.06.28-ai érték,hatályos 2015.07.01-től  1,44%

Amennyiben Ön forint alapú változó kamatozású finanszírozási konstrukcióval rendelkezik, úgy a havi lízingdíj-részlet a referencia kamat változásától függően módosul. Az új lízingdíj-részlet összegéről az Önnek küldött tájékoztató levelünkből, illetve Ügyfélszolgálatunkon, a +36 1 505 5000 telefonszámon tájékozódhat.

Leendő ügyfeleinknek mérlegelnie kell, hogy e kockázatok miatt a fizetendő lízingdíjrészletek összege - lízingdíjrészlet-különbözet formájában - a futamidő alatt növekedhet.

Javasoljuk természetes személy ügyfeleiknek, illetve leendő szerződő feleiknek, hogy a felelős hitelfelvételi döntéshez fontolják meg a háztartásuk teljes teherviselő képességét, vegyék figyelembe a háztartásukban élők vagyoni-jövedelmi helyzetét, eladósodottságát és a leendő adóssággal összefüggő teherviselő képességüket is. Partnereink igény szerint segítséget nyújtanak az ügyfél, illetve leendő szerződő fél teherviselő képességének felméréséhez a háztartási költségvetés-számító program használatával.

A megalapozott döntéshez segítséget nyújthat a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ tájékoztatója az ott szereplő termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások (pl.: hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) (http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell).

*A fent leírt információ nem teljeskörű, az itt leírtak tájékoztató jellegűek, attól a Cofidis bármely kritérium alapján eltérhet, amennyiben azt a hitelbírálati folyamathoz szükségesnek ítéli meg.

Igényléshez szükséges okmányok >>>

 Dokumentumok >>>