Kymco

A KYMCO gyár több mint 35 éve gyárt kétkerekű robogókat, jelenleg már 500 cm3 hengerűrtartalomig. Az ázsiai piacot hamar meghódították széles modellpalettájukkal, és járműveik kiváló minőségével. Mivel a Honda már a kezdetektől a KYMCO gyár részvényese volt, ez lehetővé tette, hogy a KYMCO ne egy legyen a sok távol-keleti motorkerékpárt gyártó cég közül, hanem olyan márkává válhasson, amely komoly, nemzetközi célokat is kitűzhet maga elé. A gyártás kezdete óta a Honda gyár gyártási technológiáit és minőségellenőrzési rendszerét alkalmazták, így a régi KYMCO modellek alkatrészei kompatibilisek voltak a Honda modelljeivel. Bár azóta a Honda részvényeit kivásárolták a cégből, hogy a KYMCO nagyobb szabadságot élvezzen, és nyitni tudjon a nagyrobogók felé, azért a Venox 250-et a mai napig a Honda V-motorblokkjával szerelik.

A 90-es évek elejére már számos tajvani díjat tudhatott magáénak a cég, és a jó eredmények birtokában a KYMCO nem más célt tűzött ki maga elé, mint a KYMCO márka nemzetközi bevezetését. A siker alapfeltétele már adott volt: a széles modellpaletta és a nagy legyártott darabszám, ami jó minőséggel, megnyerő formával, és igen kedvező árral társult. Ehhez - a rengeteg munka mellett - szükség volt még a nemzetközi minősítésekre, újabb gyárak megépítésére és nagyon hatékony marketingre.

Jelenleg a KYMCO hat gyárában szerelnek össze motorokat, a cég rendelkezik az összes nemzetközi minősítéssel, a világ összes kontinensén forgalmazzák járműveit, és a robogókat gyártó, és forgalmazó nemzetközi cégek között az élmezőnybe tartozik. Nyugat-Európában évek óta igen kedvelt ez a márka. Üdülőhelyeiken rengeteg kölcsönzőben bérelhetünk KYMCO-t, ahol megbízhatósága miatt szívesen használják. Olaszországban a tavalyi évben már piacvezető lett értékesítési darabszámban, Franciaországban, ahol 2004-ben több, mint 30.000 db KYMCO-t adtak el, Alain Prost tesztelte, és reklámozza az új MXU 250 quadot.

Ezt a jó eredményt természetesen a KYMCO csak úgy érhette el, hogy típusai minden uniós szabványnak megfelelnek, minden országban rendelkezik az összes modell típusbizonyítvánnyal (ez igazolja az előírásoknak való megfelelőséget), Euro 2-es motorral és katalizátorral vannak felszerelve.

A KYMCO gyár jelenlegi céljai között szerepel Kelet-Európa meghódítása is. Természetesen a Magyarországon forgalmazott összes KYMCO modell - beleértve a quadokat is – rendelkezik típusbizonyítvánnyal.

.

Kymco típusok:

Aktuális modellek

Korábbi modellek